Hopp til innholdet
Logg inn
Velkommen til vårt hjelpesenter

Vis hjelpemeny

Slik setter du opp standardblankett med logo

Sist oppdatert: 27.10.2023

1. Gå til innstillinger i toppmenyen og velg Salg. Gå til fanen Blankettoppsett. 

2. Velg om blanketter som sendes ut skal vise logo og/eller firmanavn og velg plassering av logo på blanketten. Sett standard språk. Merk at produktnavn og tekst vil ikke bli oversatt automatisk, og du må derfor lagre produkter med engelske navn dersom det er ønskelig at produktene skal stå på engelsk i fakturaen. 

3. Sett hake ved Vis KID i fakturablankett dersom du ønsker at systemet skal inkludere KID-nummer på blanketten. Sett hake ved Slå sammen faktura og dokumenter til én fil dersom du ønsker dette.

Merk! Du må ha en KID-avtale i banken for at systemet skal kunne ta i mot innbetalingene som kommer med KID.

Gå til fanen KID innstillinger for å redigere KID-nummer. Det er mulig å lage egen KID-oppbygning, men det anbefales å bruke standardoppsettet. KID-nummeret beregnes etter modulus 10, og standard KID inneholder 15 siffer hvor de syv første sifrene inneholder fakturanummer etterfulgt av syv sifre for kundenummer og deretter ett kontrollnummer.

4. Klikk på nedtrekkslisten på aktuell blankett (Faktura, Ordre, Tilbud eller Purring) og velg aktuell standard blankett. Legg inn hvilken fast tekst som skal vises på blanketten.

Merk at det er nødvendig å ha satt opp en standardblankett for faktura for at utsendelsesplan, massefakturering og repeterende faktura skal fungere.

5. Klikk på Last opp fil dersom du ønsker å laste opp en logo som skal brukes på blanketter. Velg Lagre innstillinger.