Hopp til innholdet
Logg inn
Velkommen til vårt hjelpesenter

Vis hjelpemeny

Slik aktiverer du en ny autobankavtale

Sist oppdatert: 28.05.2024

Dette er en stegvis veiledning for hvordan du aktiverer Autobank i regnskapssystemet, inkludert informasjon om valget mellom Regnskapsgodkjente Betalinger (RGB) eller manuell ettergodkjenning i nettbanken. 

Merk: For bedrifter som allerede har et kundeforhold i en bank i Eika Alliansen vil det være mulig å sette opp utbetalinger  og Banksaldo + avstemming i kjøpsprosessen. I disse tilfellene vil det kun være Innbetalinger som settes opp i påfølgende veiledning. 

1. Gå til Markedsplass i venstremenyen og velg Moduler. Klikk på Aktiver under Autobank. 

2. Etter aktivering skal du ferdigstille oppsettet via en veiviser. Du velger nå hvordan du ønsker å godkjenne betalinger. Velger du RGB kan du forhåndsgodkjenne betalingene direkte i regnskapssystemet. Alternativt må du ettergodkjenne betalingene i nettbanken. 
3. Legg inn bankkontonummer og sett hake ved ønsket funksjonalitet for avtalen. I feltet Telefon må du legge inn et gyldig norsk telefonnummer. Klikk på Opprett autobank.  

4. Du får nå en e-post fra Aritma. Følg instruksjonene i e-posten, men merk at instruksjonene kan variere avhengig av hvilken bank du har. Det er bankens ansvar å sørge for at du har riktig avtale for OCR og remittering, slik at de kan levere korrekte filer til Aritma. 

5. Du mottar nå et varsel via toppmenyen i regnskapssystemet om at bankavtalen er aktivert, og du kan begynne å bruke autobank. 

6. Den som oppretter selskapets første autobankavtale blir automatisk tildelt rollen Full tilgang bank. En selskapsadministrator kan gi andre brukere denne rollen.

Opprette ny Autobankavtale i tillegg til eksisterende avtale 

 

Det er mulig å opprette en ny autobankavtale til tross for at det finnes en eksisterende avtale i systemet. Dette kan være aktuelt dersom det er ønskelig å ha flere aktive autobankavtaler, eller ved ønske om å bytte bank. For å opprette en ny autobankavtale går du først på Bank i venstremenyen og velger Utbetalinger. Gå til de tre kulepunktene og velg Ny autobankavtale. Merk at det kun er brukere med rollen Full tilgang bank som kan foreta dette. Følg stegene som forklart over.